HET DOMEIN
Welkom op “ Le Domaine du Grand Tourtre” uw bestemming voor een onvergetelijke vakantie.
Op een heuvelrug, uitkijkend over het prachtige « Château de Talleyrand » vindt u dit oude door vestingmuren omsloten dorpje . Omringd door wijngaarden en zonnebloemvelden is dit de ideale lokatie voor uw familievakantie. Het domein bevindt zich in de zuid-Charente, een gebied met glooiende heuvels, riviertjes, meren, beekjes en kleine kalkstenen dorpjes. De regio staat bekend om zijn culinaire specialiteiten en prachtige bouwwerken uit de Romaanse tijd.

De huizen en gebouwen op het domein liggen rondom een plein, waardoor het karakter van een gezellig dorpje ontstaat. De oude gerestaureerde broodoven doet nu dienst als receptie voor het vijf hectare grote privédomein waar ieder huis zijn eigen tuin met privé- zwembad heeft.

Le Domaine du Grand Tourtre maakt deel uit van het stadje Chalais, dat wordt gedomineerd door het “Chateau Talleyrand” en de prachtige Romaanse kerk Saint-Martial, beide gebouwd in de XIIe eeuw. De familie Talleyrand renoveerde en verbouwde het château in de XIV en XVIII eeuw.
Chalais is een levendig stadje met vele winkeltjes en markten. In de zomer worden er tal van activiteiten georganiseerd waaronder een internationaal concours hippique.

Een paar kilometer verder ligt Aubeterre sur Dronne, één van de mooiste dorpjes van Frankrijk met de uit de rotsen gehakte “ Eglise Saint-Jean, uit de Xe eeuw. Ten westen van Chalais liggen de wijngaarden van de Cognac die uiteindelijk leiden tot aan de Atlantische kust. In het oosten op vijf kilometer grenst de zuid-Charente aan de Dordorge en de magische Périgord.

.